Національний Темпус / Еразмус+ 
офіс в Україні

Форум ідей в ХНЕУ імені Семена Кузнеця

28 травня 2014 в рамках проекту TEMPUS SUCSID відбулася унікальна в своєму роді стартап-подія – форум ідей «FIRST CAPITAL», що проходив в Харківському національному економічному університеті імені Семена Кузнеця.

Основною метою форуму було надання починаючим підприємцям і стартап-командам можливості презентувати свої ідеї та проекти експертам, отримати зворотній зв'язок та інформаційну підтримку, знайти інвесторів, поспілкуватися з авторами інших проектів, прослухати доповіді представників бізнесу про успішні стартап-проекти в Україні, інноваційні технології та підприємництво.

Форум організували Start up центр «FIRST CAPITAL» (який було створено в ході проекту SUCSID) та студентська команда Enactus Simon Kuznets KhNUE за підтримки проекту TEMPUS SUCSID та Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця.

Партнерами виступили Департамент у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської міської ради, Харківський клуб підприємців, Харківський клуб молодих підприємців «Трамплін», Асоціація приватних роботодавців, Асоціація ІТ директорів, Союз підприємців Харківської області, Бізнес Молодість, Growth Up, Bull or Queen (Voomy), Digital-агентство Fresh IT.

Досвідом підприємництва та управління стартапами з учасниками форуму в ході презентацій поділилися:

Костянтин Лобойченко - "Перспективи взаємодії бізнесу і міської влади"

Проект " More.info "

Євген Шпика , генеральний директор Pics.io - "Шлях стартапу від ідеї і до залучення інвестицій"

Проект " +2 Діти дощу"

Павло Обод - "Життєвий маркетинг для стартапів "

Сергій Степанюк «Що робити , щоб зробити? »

проект "CSR Group"

Іван Федоренко - " Типові помилки починаючого підприємця"

проект Confe.me

Дмитро Бірюков - "Міцні команди і місця їхнього проживання"

Бізнес-інкубатор Growth Up

Тетяна Рябченко - "Стратегія digital-маркетингу"

Крім того, в зоні виставкових стендів представники бізнесу, бізнес- інкубаторів та експерти в різних галузях бізнесу могли особисто поспілкуватися з ініціативною молоддю, розробниками проектів і авторами цікавих ідей.

На форумі були представлені ІТ стартапи: +2 Діти дощу; Система навігації в будівлі; 1dollar1winner.com – Найбільш Відкрита Лотерея у Світі; Confe.Me; Moreinfo.in.ua; Steps to success; Food box; notacash.com; UnitySet; Perinatalis а також ряд соціальних та екологічних проектів: Туристична онлайн послуга «Get a Guide»; Савкін яр; Соціальний бізнес проект «IT-центр Колёсики»; Електромобіль - в кожен дім! Діти війни; CSR Group.

16 стартап-проектів та більше 400 відвідувачів взяли участь у форумі. Найбільший інтерес відвідувачів викликав проект Moreinfo.in.ua, який заслужено переміг у глядацькому голосуванні.

Детальніше про стартап-центр «FIRST CAPITAL» та проекти, що були представлені на форумі, можна дізнатися за посиланням: http://fcapital.biz

Детальніше про проект SUCSID: http://sucsid.competence.in.ua

Довідка про проект TEMPUS SUCSID:

Трирічний проект SUCSID «Створення мережі міжуніверситетських Start-Up центрів для підтримки та просування студентських інноваційних проектів» реалізується в межах програми Tempus IV Європейського Союзу.

Авторами проекту є викладачі Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця та університету Ліон-2 ім. Люм’єра (Франція), координатором проекту є Університет Монпельє 2, Франція.

Члени партнерства: університети України Білорусі, Молдови, Швеції, Великої Британії, Португалії, Фінляндії. Сильною складовою проекту є залучення до роботи бізнес-інкубаторів європейських країн, асоціації ІТ-компаній «Інформаційні технології України», компаній, які займаються просуванням та підтримкою інновацій.

Головною метою проекту є розвиток інноваційної та підприємницької діяльності в країнах-партнерах шляхом підвищення креативності, конкурентоспроможності та здатності до працевлаштування випускників університетів і розширення співпраці між університетами, інноваційними та інвестиційними компаніями для комерціалізації знань. Це буде досягнуто шляхом створення трикутника знань освіта-дослідження-інновації з акцентом на особистісно-орієнтовану структуру, засновану на інноваціях та підприємництві.

Головні цілі проекту:

• Створення міжуніверситетських регіональних Start-Up центрів та інтерактивної мережі співпраці між членами консорціуму на основі міжнародного академічного і професійного досвіду в якості платформи для реалізації інноваційних ідей і технологій.

• Модернізація навчальних планів студентів інженерних та комп'ютерних спеціальностей шляхом розробки методології, змісту та навчальних матеріалів дисциплін для підвищення креативності та компетентності з розвитку, презентації, просування інновацій.

• Створення в країнах-партнерах системи навчання для підготовки та перепідготовки тренерів, а також для слухачів програм з перепідготовки кадрів в галузі розвитку інновацій.

Завдання проекту полягають у розробці інноваційного віртуального простору на основі сучасних інформаційних технологій для підтримки контактів і передачі знань між усіма учасниками, можливості впливу на національні стандарти освіти в Україні та на розроблення і впровадження нових курсів з ІТ-інновацій та підприємництва. За умовами виконання проекту планується, що дисципліни з підприємництва, управління проектами, інноваційного менеджменту будуть інтегровані в навчальні плани магістрів в галузі інженерних та комп’ютерних наук. В той же час курси з підприємництва в рамках довгострокових програм навчання впродовж життя будуть надаватися в Start-up центрах для людей, які хочуть розпочати бізнес на основі своїх інноваційних ідей.

В ході реалізації проекту в Україні, Білорусії та Молдові вже створена мережа міжуніверситетських Start-up центрів. Відмінною особливістю пропонованої концепції є створення інформаційної мережі, що зв'язує всіх учасників проекту для презентації розроблених інноваційних проектів та ідей, і створення інноваційного банку ідей, які будуть використовуватися потенційними інвесторами, партнерами та іншими зацікавленими сторонами.

Контактна особа в Україні: Золотарьова Ірина Олександрівна, izolotaryova@gmail.com

Текст підготувала Плеханова Ганна Олегівна, ХНЕУ ім. Семена Кузнеця

 

Пошук на порталі

ІЛІР

ILIDlogo-w165

Інститут Лідерства, Інновацій та Розвитку

Посилання

hair style model