Національний Темпус / Еразмус+ 
офіс в Україні

Підписка на новини

Введіть ел. поштову адресу:

Підписка RSS

Голосування

Як Ви ставитеся до Болонського процесу в Україні?





Семінар для координаторів ЄКТС «Запровадження Європейської кредитної трансферно-накопичувальної системи»

18 жовтня 2013 р. в Інституті вищої освіти НАПН України пройшов семінар для координаторів ЄКТС вищих навчальних закладів України «Запровадження Європейської кредитної трансферно-накопичувальної системи», організований та проведений в рамках спільної ініціативи Міністерства освіти і науки України, Національного Темпус-офісу та Національної академії педагогічних наук України. Ця ініціатива, розпочата минулого року, включає серію заходів, присвячених питанням запровадження інструментів Болонського процесу в Україні: щорічна міжнародна конференція, спеціальні семінари для координаторів ЄКТС, курси підвищення кваліфікації для керівників вищих навчальних закладів. У заході взяли участь 55 осіб – представники державних і приватних вищих навчальних закладів з усіх регіонів України (з них 12 проректорів), Національної академії педагогічних наук України, Національної академії наук України, Всеукраїнської студентської ради при Міністерстві освіти і науки України, Національної команди експертів з реформування вищої освіти, Національного Темпус-офісу в Україні.

У роботі семінару активну участь узяли Національні експерти з реформування вищої освіти – Перший віце-президент Національної академії педагогічних наук України Володимир Луговий, проректор Національного університету «Львівська політехніка» Юрій Рашкевич, проректор Одеської національної морської академії Вадим Захарченко та координатор ЄКТС Київського національного університету імені Тараса Шевченка Андрій Ставицький.

Національні експерти виступили з доповідями з таких питань:

-компетентнісний підхід у побудові навчальних програм (методологія Тюнінг, приклади програм Євробакалавра та Євромагістра, акцент на загальні компетентності);

-Європейські кваліфікаційні метарамки, стан розроблення та основні завдання щодо запровадження Національної рамки кваліфікацій в Україні, розроблення Національної стандартної класифікації освіти;

-проектування навчальних програм у контексті функціонування Національної рамки кваліфікацій та ЄКТС;

-особливості використання ЄКТС: накопичення кредитів і результати навчання;

-розробка Інформаційного пакету ЄКТС, Додаток до Диплому.

Учасники заходу відзначили, що такі семінари необхідні для формування спільного розуміння щодо шляхів реалізації інструментів Болонського процесу у вищій освіті України.

На завершення роботи відбулося вручення сертифікатів учасникам семінару Національними експертами з реформування вищої освіти.

Презентації семінару – за посилкою http://www.tempus.org.ua/uk/news/1022-ceminari-dla-koordinatoriv-jekts.html

Створення Національних команд експертів з реформування вищої освіти – ініціатива ЄС, спрямована на залучення провідного експертного досвіду для підтримки реформ у сфері вищої освіти. Національна команда експертів, членом якої є також Перший заступник Міністра освіти і науки України Євген Суліма, сформована в 2010 р. й ухвалена рішенням Виконавчого агентства ЄС з питань освіти, аудіовізуальних засобів та культури.

http://www.erasmusplus.org.ua/erasmus/ka3-pidtrymka-reform/natsionalna-komanda-ekspertiv-here.html


 

Пошук на порталі

ІЛІР

ILIDlogo-w165

Інститут Лідерства, Інновацій та Розвитку

Посилання

hair style model