National Tempus / Erasmus+
Office in Ukraine

News Subcription

Enter your E-mail:

RSS Subcription

Polls

Як Ви ставитеся до Болонського процесу в Україні?





Зустрічі стипендіатів програм «Еразмус+.Еразмус Мундус» (Action 1 and 2)

Цього року більше 30 українських студентів отримали стипендії для навчання за магістерськими та докторськими програмами в Європейському Союзі (Erasmus+: Erasmus Mundus Action 1). Більше 20 із них взяли участь в орієнтаційній сесії, що відбулася 1 липня 2014 року в Представництві ЄС в Україні. Кожен із студентів навчатиметься в не менше, ніж двох університетах різних країн ЄС, вивчаючи спеціалізовані дисципліни, а також мову та культуру країн перебування. Протягом сесії студенти отримали змогу поставити запитання до представників Асоціації випускників Еразмус Мундус (ЕМА), Представництва ЄС в Україні, Національного Темпус/ Еразмус+ офісу в Україні, стосовно розвитку відношень Україна-ЄС, особливостей навчання в європейських ВНЗ, перспектив працевлаштування після закінчення навчання, освітніх можливостей для студентів в рамках нової освітньої програми ЄС «Еразмус+». Представники посольств країн ЄС, до яких цього року прямують українські студенти, проконсультували студентів щодо отримання візи до країн ЄС, пошуку житла, соціально-культурного життя в країнах ЄС.

Вже другий рік поспіль відбувається зустріч українських стипендіатів освітньої програми ЄС «Еразмус+: Еразмус Мундус» за напрямом «Партнерство» Action 2. Стипендіати вирушають на короткотермінове навчання до університетів ЄС в рамках партнерських угод між університетами.

За даними українських університетів цього року більше 300 українських стипендіатів (студенти-бакалаври, магістри, аспіранти, докторанти та персонал університетів) отримали стипендії для участі в програмах міжуніверситетських обмінів Еразмус Мундус.

3 липня 2014 року відбулася зустріч стипендіатів програми «Еразмус+.Еразмус Мундус» в Національному технічному університеті «Київський політехнічний інститут». Більше 80 стипендіатів взяли участь в заході. Під час зустрічі студенти мали змогу поспілкуватися з випускниками та координаторами проектів Еразмус Мундус в Україні, з представниками Національного Темпус/Еразмус+офісу в Україні, з представниками посольств країн ЄС, в яких вони навчатимуться. Серед таких країн: Польша, Португалія, Франція, Німеччина, Фінляндія, Естонія, Литва, Ірландія, Бельгія, Чехія, Нідерланди, Іспанія та інші країни ЄС. Стипендіати представляли Житомирську, Івано-Франківську, Тернопільську, Донецьку, Київську, Харківську, Чернівецьку області України та АРК Крим.

Опитування стипендіатів, які відвідали орієнтаційну сесію, показало, що міжнародні відділи (35% відповідей) та вебсайти університетів (24% відповідей) є найбільш популярними ресурсами, звідки студенти дізналися про можливості за напрямом Еразмус Мундус, Партнерство. Пошук житла та заповнення угоди про навчання (Learning agreement) були визнані більшістю студентів як найбільш важкі елементи в підготовці до навчальної мобільності.

Близько 76% стипендіатів зазначили у своїх анкетах, що протягом орієнтаційної сесії отримали відповіді на найбільш нагальні (і важкі) запитання, пов’язнані з мобільністю. Більше 70% опитуваних зазначили, що знання, отримані в рамках кожної із сесій (наприклад, сесія-консультаця з випускниками програми, сесія щодо тенденцій розвитку програми Еразмус Мундус в Україні тощо) були новими і корисними.

Серед українських університетів, цього року важливу роль в організації орієнтаційної сесії відіграли два українських університети: Національний університет «Києво-Могилянська академія» та Національний технічний університет «Київський політехнічний інститут», що є лідерами за участю в проектах програми Еразмус Мундус. Сподіваємось, наступного року ініціативу в організації подібного заходу буде передано іншим вищим навчальним закладам України, що також беруть активну участь у втіленні проектів програми.

 

Search on portal

ILID

ILIDlogo-w165

Institute for Leadership, Innovations and Development

Links

Tempus Projects

During the I, II, III phases of the Tempus Program since 1993 to 2009 with active participation of the Ukrainian partners about 300 projects implemented. As the result of the six calls for proposals of Tempus IV 94 projects in Ukraine include 76 Joint Projects (including 12 national ones) and 18 Structural Measures (including 6 national ones).

Read more

Manage Your Tempus Project

The key information important for project teams have been implementing the Tempus Projects is placed at the website of the Education, Audiovisual and Culture Executive Agence (EACEA). Useful information and recommendations as well as announcements on the projects events are placed under the Manage your Tempus Project.

Read more

Erasmus Mundus

Erasmus Mundus  is an education program of the European Union; it is aimed at increasing attractiveness of European higher education, fostering international cooperation, accelerating mobility for  university students, teachers and scholars in the EU and worldwide.

Read more

hair style model