National Tempus / Erasmus+
Office in Ukraine

News Subcription

Enter your E-mail:

RSS Subcription

Polls

Як Ви ставитеся до Болонського процесу в Україні?





Інформаційний день програми Еразмус+ у вищій освіті 2014 р.

5 березня 2014 року в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відбувся «Інформаційний день програми Еразмус+ у вищій освіті», організований Національним Темпус-офісом в Україні (Національний Еразмус+ офіс в Україні) у тісній співпраці з Представництвом Європейського Союзу в Україні та за підтримки Міністерства освіти і науки України. Захід відвідала в. о. першого заступника Міністра освіти і науки Інна Совсун.

У рамках Інформаційного дня було представлено нову міжнародну освітню програму ЄС Еразмус+, що реалізовуватиметься протягом 2014-2020 років, а також можливості міжнародного співробітництва, відкриті для ВНЗ, викладачів, студентів в рамках програм Еразмус+, Еразмус Мундус та Жан Моне.

Система роботи з Еразмус+ побудована так, що результат безпосередньо залежить від ініціативи та активності самого ВНЗ, незалежно від його статусу та місця розташування. Програма Еразмус+ поєднує у собі три напрями роботи: навчальну мобільність, співпрацю задля інновацій та обміну досвідом, а також підтримку освітніх реформ.

З вітальним словом виступив Перший радник представництва ЄС в Україні Хосе Роман Леон Лора. Він зазначив, що в світлі останніх подій у нашій країні співпраця України з ЄС повинна стати більш інтенсивною, зокрема і в освітній сфері. Він переконаний, що одним із найважливіших наслідків реалізації міжнародних освітніх програм є покращення міжнародних зв’язків, інтернаціоналізація, свого роду «превентивна дипломатія», яка забепечує профілактику різноманітних міжнародних і міжетнічних конфліктів. Також Хосе Лора зазначив, що ЄС відчуває велику відповідальність, адже новий Міністр освіти і науки Сергій Квіт назвав Еразмус та схожі міжнародні програми пріоритетними в освітній політиці України.

В. о. першого заступника Міністра Інна Совсун зазначила, що разом зі зростанням прозорості у роботі МОН і демократизації управління освітнім процесом одним із головних завдань Міністерства наразі є побудова стратегічного партнерства з європейськими університетами. Учасники Інформаційного дня (а ними були представники багатьох ВНЗ України та Європи) мали можливість обговорити з Інною Совсун актуальні проблеми міжнародної співпраці та студентських обмінів.

Оновлені матеріали презентацій по програмі Еразмус+: http://www.erasmusplus.org.ua/novyny/46-korysni-prezentatsii-za-napriamamy-erazmus.html

http://www.univ.kiev.ua/news/5432

За інформацією КНУ імені Тараса Шевченка

 

Search on portal

ILID

ILIDlogo-w165

Institute for Leadership, Innovations and Development

Links

hair style model