Національний Темпус / Еразмус+ 
офіс в Україні

Підписка на новини

Введіть ел. поштову адресу:

Підписка RSS

Голосування

Як Ви ставитеся до Болонського процесу в Україні?





Еразмус Мундус
Другий етап програми Еразмус Мундус ІІ (2009-2013)
Звертаємо увагу, що з 2014 р. програму Erasmus Mundus трансформовано в Еразмус+: Навчальна мобільність: http://www.erasmusplus.org.ua/erasmus/ka1-navchalna-mobilnist.html
Відповідно, Еразмус Мундус Action 1 Магістерські програми перейшов до Еразмус+: Ступенева мобільність - Магістерські програми: http://www.erasmusplus.org.ua/erasmus/ka1-navchalna-mobilnist/indyvidualni-hranty/stupeneva-mobilnist/90-spilni-mahisterski-prohramy-erazmus.html
Еразмус Мундус Action 2 перейшов з певними  змінами до Еразмус+: Кредитна мобільність: http://www.erasmusplus.org.ua/erasmus/ka1-navchalna-mobilnist/indyvidualni-hranty/kredytna-mobilnist.html
Звертаємо увагу що ще конкурси на стипендії відкриті в рамках існуючих Партнерств і Магістерських/Докторських програм - Еразмус+: Еразмус Мундус в 2014 р.: http://eacea.ec.europa.eu/erasmus_mundus/funding/available_partnerships.php
Що таке програма Еразмус Мундус II (2009-2013)?

Мобільність студентів та викладачів є одним із основних принципів сучасної європейської освіти. Навчання, стажування та дослідницька робота за кордоном збагачує індивідуальний досвід людини, надає їй можливість дізнатися більше про інші моделі створення та поширення знань, дозволяє їй розширити мережу контактів і спілкування і поглибити знання іноземних мов.

Еразмус Мундус – освітня програма ЄС, спрямована на активізацію міжнародного співробітництва та підвищення мобільності серед студентів, викладачів, науковців європейських університетів та вищих навчальних закладів третіх країнах на всіх континентах. Намагаючись перетворити ЄС на світового лідера в освіті, а європейські університети – на осередки знань і центри інновацій, програма Еразмус Мундус також ставить за мету сприяння взаєморозумінню між людьми, активізацію міжкультурного діалогу.

Програма Еразмус Мундус була започаткована Європейським Союзом в 2004 році для країн, які не входять до ЄС. Студенти старших курсів і науковці з різних країн, включаючи Україну, мають змогу отримувати стипендії від ЄС для продовження навчання або проведення наукових досліджень у країнах ЄС.

Детальніше...
 
Перший етап програми Еразмус Мундус І (2004-2008)

5Мобільність студентів та викладачів є одним із основних принципів сучасної європейської освіти. Навчання, стажування та дослідницька робота за кордоном збагачує індивідуальний досвід людини, надає їй можливість дізнатися більше про інші моделі створення та поширення знань, дозволяє їй розширити мережу своїх контактів та свого спілкування, і дає змогу поглибити знання іноземних мов. Для забезпечення освітньої мобільності у ЄС було засновано низку спеціальних програм, найвідомішою з яких є програма Еразмус Мундус, яка була започаткована в 2004 році і є механізмом студентських та академічних обмінів між державами Євросоюзу та країнами з-поза його меж. Студенти старших курсів і науковці з різних країн, включаючи Україну, мають змогу отримувати стипендії від ЄС для продовження навчання або проведення наукових досліджень у країнах ЄС.

Еразмус Мундус – це програма співпраці та мобільності у сфері вищої освіти. Вона спрямована на посилення такої співпраці та міжнародних зв’язків у сфері вищої освіти через підтримку високоякісних європейських магістерських курсів, забезпечуючи студентів і науковців з усього світу можливістю отримати ступінь магістра у європейському університеті, а також через заохочення поїздок європейських студентів і науковців до інших країн.

Перший етап програми 2004 р. - 2008 років складався з чотирьох напрямки:

Детальніше...
 
Перелік партнерств Еразмус Мундус (Напрям 2) зі стипендіями для українців в 2014р.

Звертаємо, увагу, що конкурси 2014 року на стипендії на індивідуальну короткострокову мобільність в рамках існуючих Партнерств Еразмус Мунудс вже відкрито. Будь ласка, вчасно перевіряйте інформацію на сайтах відповідних партнерств, звертайтесь до них за відповідними контактами для уточнень і не запізнюйтесь з поданням документів.

Перелік партнерств Еразмус Мундус за участі українських вищих навчальних закладів в рамках яких відкриті конкурси на короткострокову мобільність у 2014 р.:

HUMERIA - http://humeria.eu/

EMBER - http://ember.us.es/

ACTIVE - http://active.meil.pw.edu.pl/index.php/erasmus-mundus

IANUS II - http://ianus.uaic.ro/

INFINITY - http://infinity.fa.ulisboa.pt/index.php/general-info/erasmus-mundus-programme

Детальніше...
 
Завершено конкурс програми Еразмус Мундус

Завершено щорічний конкурс 2013 р. за трьома напрямами програми Еразмус Мундус.

В рамках Напряму 1 для навчання за магістерськими програмами Еразмус Мундус було відібрано 87 українців; ще 7 українців навчатимуться за докторськими програмами (PhD). Детальніше про результати конкурсу за цим напрямом: http://www.tempus.org.ua/uk/osvitni-programy-es-dlja-universytetiv-ta-studentiv/erazmus-mundus-2009-2013/975-94-ukrajinci-buli-obrani-dla-navchanna-v-jevropi-za-programoju-jerazmus-mundus.html.

За результатами цьогорічного конкурсу програми Еразумус Мундус – Партнерство (Напрям 2) було відібрано 9 проектів за участю 25 українських університетів. Назва (акронім) відібраних проектів та назва університету – координатора наведені нижче:

Детальніше...
 
Інформаційний день проектів Erasmus Mundus Action 2 у НаУКМА

21 листопада - інформаційний день проектів Erasmus Mundus Action 2 у НаУКМА
Програми Erasmus Mudnus Action зініційовано і здійснювано за фінансової підтримки Європейської Комісії для сприяння мобільності студентів бакалаврських і магістеських програм (переважно кредитної мобільності, учасники залишаються студентами своїх університетів), аспірантів / PhD студентів, викладачів і співробітників університетів ЄС і університетів країн-партнерів, зокрема України

Цього року НаУКМА бере участь у 4 проектах Erasmus Mundus Action 2, а отже студенти, аспіранти / PhD студенти, викладачі і співробітники НаУКМА мають широкі можливості для здійснення мобільності (для студентів - переважно non-degree, лише обмежена кількість стипендій передбачена для отримання магістерського ступеня) до низки європейських університетів.

Водночас кожен із проектів EMA 2 передбачає певну кількість стипендій для студентів, аспірантів, викладачів і співробітників українських університетів, які не є учасниками певного / жодного з проектів EMA 2.

Додатково про особливості проектів Erasmus Mundus Action 2 запрошуємо послухати на низці вебінарів:

Erasmus Mundus Action 2 ABC on Nov 19, 2013 16:00

Erasmus Mundus Action 2 ABC on Nov 26, 2013 15:00
21 листопада, з 13:30 до 16:30 запрошуємо Вас на інформаційний день проектів у НаУКМА, який передбачає:

Детальніше...
 


Сторінка 1 з 10

Пошук на порталі

ІЛІР

ILIDlogo-w165

Інститут Лідерства, Інновацій та Розвитку

Посилання

hair style model