National Tempus / Erasmus+
Office in Ukraine

News Subcription

Enter your E-mail:

RSS Subcription

Polls

Як Ви ставитеся до Болонського процесу в Україні?





Erasmus Mundus
Erasmus Mundus (2009-2013)

 Erasmus Mundus  is an education program of the European Union; it is aimed at increasing attractiveness of European higher education, fostering international cooperation, accelerating mobility for  university students, teachers and scholars in the EU and worldwide.     

The Program is called after Erasmus of Rotterdam, Renaissance scholar and philosopher, who travelled a lot and taught at different universities that enabled him to realize five hundred years ago the advantages of mobility and international cooperation in education and learning.  

The program comprises 3 Actions:

Action 1: Joint master’s and doctoral programmes including a scholarship scheme.

This component encompasses 

  1. joint programmes of the masters’ and doctoral levels developed by university consortia,
  2. scholarships for students who apply for the above programs, and  
  3. scholarships for students to conduct research within selected courses and academics who participates in the development of joint programs. 
Read more...
 
Перший етап програми Еразмус Мундус І (2004-2008)

5Мобільність студентів та викладачів є одним із основних принципів сучасної європейської освіти. Навчання, стажування та дослідницька робота за кордоном збагачує індивідуальний досвід людини, надає їй можливість дізнатися більше про інші моделі створення та поширення знань, дозволяє їй розширити мережу своїх контактів та свого спілкування, і дає змогу поглибити знання іноземних мов. Для забезпечення освітньої мобільності у ЄС було засновано низку спеціальних програм, найвідомішою з яких є програма Еразмус Мундус, яка була започаткована в 2004 році і є механізмом студентських та академічних обмінів між державами Євросоюзу та країнами з-поза його меж. Студенти старших курсів і науковці з різних країн, включаючи Україну, мають змогу отримувати стипендії від ЄС для продовження навчання або проведення наукових досліджень у країнах ЄС.

Еразмус Мундус – це програма співпраці та мобільності у сфері вищої освіти. Вона спрямована на посилення такої співпраці та міжнародних зв’язків у сфері вищої освіти через підтримку високоякісних європейських магістерських курсів, забезпечуючи студентів і науковців з усього світу можливістю отримати ступінь магістра у європейському університеті, а також через заохочення поїздок європейських студентів і науковців до інших країн.

Перший етап програми 2004 р. - 2008 років складався з чотирьох напрямки:

Read more...
 
Перелік партнерств Еразмус Мундус (Напрям 2) зі стипендіями для українців в 2014р.

Звертаємо, увагу, що конкурси 2014 року на стипендії на індивідуальну короткострокову мобільність в рамках існуючих Партнерств Еразмус Мунудс вже відкрито. Будь ласка, вчасно перевіряйте інформацію на сайтах відповідних партнерств, звертайтесь до них за відповідними контактами для уточнень і не запізнюйтесь з поданням документів.

Перелік партнерств Еразмус Мундус за участі українських вищих навчальних закладів в рамках яких відкриті конкурси на короткострокову мобільність у 2014 р.:

HUMERIA - http://humeria.eu/

EMBER - http://ember.us.es/

ACTIVE - http://active.meil.pw.edu.pl/index.php/erasmus-mundus

IANUS II - http://ianus.uaic.ro/

INFINITY - http://infinity.fa.ulisboa.pt/index.php/general-info/erasmus-mundus-programme

Read more...
 
The Last Erasmus Mundus Call is over

2013 Annual Call of Erasmus Mundus Programme is over.  Selection results are available on the National Tempus Office web-site: http://www.tempus.org.ua/uk/osvitni-programy-es-dlja-universytetiv-ta-studentiv/erazmus-mundus-2009-2013.html and Education, Audiovisual and Culture Executive Agency  (EACEA) web-site: http://eacea.ec.europa.eu/erasmus_mundus/programme/about_erasmus_mundus_en.php.   Under Erasmus Mundus Action 1, 87 Ukrainians were selected to study at EU universities in the master courses and 7 Ukrainians to participate in PhD courses.  More information about selection results can be found at NTO-Ukraine web-site: http://www.tempus.org.ua/uk/osvitni-programy-es-dlja-universytetiv-ta-studentiv/erazmus-mundus-2009-2013/975-94-ukrajinci-buli-obrani-dla-navchanna-v-jevropi-za-programoju-jerazmus-mundus.html.

Under Erasmus Mundus – Partnership (Action 2) 9 projects for ENPI East were selected where 25 Ukrainian universities take part.

Project acronyms and the name of coordinating university from the EU are given below:

Read more...
 
Інформаційний день проектів Erasmus Mundus Action 2 у НаУКМА

21 листопада - інформаційний день проектів Erasmus Mundus Action 2 у НаУКМА
Програми Erasmus Mudnus Action зініційовано і здійснювано за фінансової підтримки Європейської Комісії для сприяння мобільності студентів бакалаврських і магістеських програм (переважно кредитної мобільності, учасники залишаються студентами своїх університетів), аспірантів / PhD студентів, викладачів і співробітників університетів ЄС і університетів країн-партнерів, зокрема України

Цього року НаУКМА бере участь у 4 проектах Erasmus Mundus Action 2, а отже студенти, аспіранти / PhD студенти, викладачі і співробітники НаУКМА мають широкі можливості для здійснення мобільності (для студентів - переважно non-degree, лише обмежена кількість стипендій передбачена для отримання магістерського ступеня) до низки європейських університетів.

Водночас кожен із проектів EMA 2 передбачає певну кількість стипендій для студентів, аспірантів, викладачів і співробітників українських університетів, які не є учасниками певного / жодного з проектів EMA 2.

Додатково про особливості проектів Erasmus Mundus Action 2 запрошуємо послухати на низці вебінарів:

Erasmus Mundus Action 2 ABC on Nov 19, 2013 16:00

Erasmus Mundus Action 2 ABC on Nov 26, 2013 15:00
21 листопада, з 13:30 до 16:30 запрошуємо Вас на інформаційний день проектів у НаУКМА, який передбачає:

Read more...
 


Page 1 of 10

Search on portal

ILID

ILIDlogo-w165

Institute for Leadership, Innovations and Development

Links

hair style model