Національний Темпус / Еразмус+ 
офіс в Україні

Підписка на новини

Введіть ел. поштову адресу:

Підписка RSS

Голосування

Як Ви ставитеся до Болонського процесу в Україні?





Зустріч новообраних студентів програми Еразмус Мундус Action 1

Дану зустріч перед від'їздом було організовано 1 липня 2013 року в будівлі Представництва Європейського Союзу в Україні, що знаходиться у Києві. Дана зустріч стала четвертим щорічним заходом, влаштованим для новообраних студентів програми Ерасмус Мундус (Action 1 – індивідуальні степендії ) з Білорусії, Молдови та України.

Вище згадану зустріч було організовано Асоціацією випускників програми Ерасмус Мундус Євроазійського регіону за співпраці Представництва ЄС в Україні та Національного офісу ТЕМПУС в Україні.

Зустріч в Україні є однією з чотирьох зустрічей, організованих цього літа студентами програми Ерасмус Мундус та Асоціацією випускників Євроазійського регіону.

Завдяки додатковим коштам, доступним студентам з Вірменії, Азербайджану, Білорусії, Грузії, Молдови та України (як інструменту ЄС щодо Європейської політики добросусідства), значно збільшилась кількість стипендіатів в рамках програми Ерасмус Мундус.

Україна опинилася у верхній частині списку, отримавши 87 стипендій. Даний результат є найкращим у регіоні та другим - у світі (між Китаєм та Індією). Білорусія цього року отримала 10 стипендіатів, Молдова – 8.

На нашій зустрічі нам було приємно познайомитися з 52 новообраними студентами. Метою зустрічі була підготовка студентів до нових викликів та можливостей під час їхнього майбутнього навчання у ЄС та долучення нових активних членів до Асоціації випускників програми Ерасмус Мундус. Завдання випускників полягало у наданні порад та рекомендацій щодо перших дій опісля прибуття, попередити про щось у разі необхідності та заохотити активну позицію нових студентів.

Зустріч перед від'їздом стала радісною та корисною подією, під час якої студенти познайомилися один з одним та отримали необхідні знання. Це саме те, що Асоціація випускників називає "розвитком спільноти".

Захід було розпочато промовою Катерини Шалаєвої, Президента Асоціації випускників Ерасмус Мундус Євроазійського регіону. Вона розповіла про цілі, місію, структуру та діяльність Асоціації випускників. Студенти були зацікавлені співпрацею та професійними можливостями, запропонованими Асоціацією її членам.

Давід Стулік (прес-аташе Представництва Європейського Союзу в Україні) привітав усіх присутніх від імені Представництва. Світлана Батсюкова (Координатор Національного представництва Темпус в Україні) надала дані по динаміці успіхів програми Ерасмус Мундус в регіоні та отримала коментарі щодо проблем у процесі подачі заявок.

Асоціація випускників програми Ерасмус Мундус дуже вдячна представникам одинадцяти посольств ЄС, а саме: Австрії, Німеччини, Фінляндії, Франції, Італії, Угорщини, Нідерландів, Польщі, Іспанії , Швеції та Великої Британії за відвідання зустрічі, відповіді на запитання студентів юридичної, культурної та повсякденної тематики та за загальне заохочення.

Випускники Ерасмус Мундус (Катерина Шалаєва, Вікторія Мудрак, Павло Клименко, Олена Орлова, Аліна Опанасенко, Олесь Авраменко) розповіли про свій досвід та надали десятки корисних порад щодо життя та навчання закордом, а саме про умови проживання, банківський рахунок, медичне страхування, написання курсових робіт, плагіат, вивчення національних мов, розваги та подорожі, стажувння та роботу після закінчення навчання.

За ініціативи Олеся Авраменка (випускник програми) та Анни Урюкової ( випусник Action 2 програми/ студент Action 1 програми) , багато інших випускників зробили і свій вклад в "Пограму того, що потрібно/не потрібно зробити", розроблену як документ з вільним доступом. Виходячи з цієї програми, Анна провела інтерактивну презентацію, яка викликала інформативний діалог серед студентів та випускників на багато тем, що турбували студентів.

Завдяки Іріс Шнейдер, тренеру по міжкультурним комунікаціям з ICUnet.AG (постачальник послуг для Асоціації випускників), учасники змогли прийняти участь у відповідному воркшопі. Під час воркшопу учасники дізналися про складові культури, про те, як розпізнати та користуватися культурою, як ефективно будувати комунікацію через різні культури та боротися зі стереотипами, як впоратися з культурним шоком та бути послом їхньої власної культури та країни. Даний воркшоп відбувався з елементами діалогу колег, кортий допоміг зблизити учасників, сформувати командний дух та залишити такі враження про зустріч аби залишилось бажання зустрітися ще раз.

Ввечері студенти та випускники зустрілися в кафе для подальшого знайомства.

Якщо ви бажаєте отримати інформацію щодо зустрічей перед відїздом, що відбудуться цього року у Вірменії, Грузії та Росії, будь ласка, зверніться до веб-сайту Асоціації випускників програми Ерасмус Мундус www.em-a.eu.

У якості альтернатив для тих, хто не мав можливості побувати на особистій зустрічі у Вірменії, Грузії, Росії та Україні, або якщо така зустріч не запланована у вашій країні, Асоціація випускників програми Ерасмус Мундус Євроазійського регіону проводитиме п'ятихвилинні вебінари перед від'їздом наприкінці липня/початку серпня. Будь ласка, звертайтесь до нас напряму за додатковою інформацією.

Студенти та Асоціація випускників програми Ерасмус Мундус євроазійського регіону відкрита для співробітництва з організаціями та особами, що мають такі ж погляди. Зв'яжіться з нами через board.eurasian.chapter@em-a.eu

За інформацією Представництва ЄС в Україні: http://eeas.europa.eu/delegations/ukraine/press_corner/all_news/news/2013/2013_07_29_1_uk.htm

 

Пошук на порталі

ІЛІР

ILIDlogo-w165

Інститут Лідерства, Інновацій та Розвитку

Посилання

hair style model