Національний Темпус / Еразмус+ 
офіс в Україні

Підписка на новини

Введіть ел. поштову адресу:

Підписка RSS

Голосування

Як Ви ставитеся до Болонського процесу в Україні?





Визначено переможців за програмою Еразмус Мундус – Напрям 1 «Спільні магістерські та докторські програми»

У травні завершено конкурс та визначено стипендіатів спільних магістерських та докторських програми – переможців програми Еразмус Мундус – Напрям 1. Переможцями цього напряму програми Еразмус Мундус стали 25 громадян України, які представляють різні міста України: Дніпропетровськ, Дніпродзержинськ, Київ, Львів, Макіївку, Одесу, Ужгород, Харків. 17 українських дівчат та 8 хлопців навчатимуться з 1383 іншими студентами, з ЄС та третіх країн, відібраних для навчання в європейських університетах за 138 магістерськими програмами Еразмус Мундус.

Три дослідниці з України було зараховано на докторські PhD програми разом із іншими 248 студентами-докторантами з ЄС та поза його меж. Загалом, 42 спільні докторські PhD програми ЕМ реалізуватимуться протягом наступних трьох років в найкращих університетах Іспанії, Італії, Німеччини, Франції. Згідно з правилами програми Еразмус Мундус і магістри, і докторанти навчатимуться в університетах мінімум двох різних держав-членів ЄС; крім дисциплін спеціальностей, які вони обрали, стипендіати вивчатимуть мову і культуру країни перебування.

Цього року 175 кандидатів з України увійшло до резервного списку; для них навчання стане можливим, якщо хтось із переможців не зможе поїхати на навчання за програмою за різних обставин.

1 липня 2014 р. відбудеться орієнтаційний семінар для студентів, які від’їжджають на навчання за програмою Еразмус Мундус. Слідкуйте за оголошенням на сайті Представництва ЄС в Україні: http://eeas.europa.eu/delegations/ukraine/index_uk.htm

Додаткова інформація:

Еразмус Мундус – освітня програма ЄС, націлена на активізацію міжнародного співробітництва та підвищення мобільності серед студентів, викладачів, науковців європейських університетів та вищих навчальних закладів третіх країнах.

Програма має 3 напрями: 1) Спільні курси і програми Еразмус Мундус; 2) Партнерство Еразмус Мундус (колишня назва «Еразмус Мундус: Вікно зовнішньої співпраці»); 3) Підвищення привабливості європейської вищої освіти.

За першим напрямом консорціум університетів спільно розробляє та викладає програми магістерського та докторського рівнів; Європейське агентство з питань освіти аудіовізуальних засобів та культури (далі – ЕАСЕА) фінансує адміністративні витрати консорціуму та надає стипендії громадянам ЄС та третіх країн, стимулюючи їх обирати ці курси з-поміж багатьох інших на освітніх ринках ЄС. Щороку стипендії на навчання за першим напрямом програми Еразмус Мундус отримують близько 30 осіб з України.

У 2014 році програму Еразмус Мундус було трансформовано, разом з кількома іншими освітніми програмами ЄС, у програму Еразмус+, яка триватиме до 2020 року. Але проекти Еразмус Мундус, відібрані у попередні роки, продовжуватимуться до свого завершення.


Докладніше


http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/index_en.htm

http://eacea.ec.europa.eu/erasmus-plus_en

http://eacea.ec.europa.eu/erasmus_mundus/index_en.php.

 

Пошук на порталі

ІЛІР

ILIDlogo-w165

Інститут Лідерства, Інновацій та Розвитку

Посилання

hair style model