Національний Темпус / Еразмус+ 
офіс в Україні

Mіжнародний семінар «Підтримка інновацій: Європейський досвід»

8 листопада 2013 р. на базі Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу відбудеться міжнародний семінар «Підтримка інновацій: Європейський досвід». Семінар організований з метою широкого ознайомлення з європейським досвідом в сфері підтримки інновацій, детального розгляду українських реалій в цій сфері, вироблення напрямків реформування законодавства України та управлінських рішень для вищих навчальних закладів України в рамках проекту TEMPUS 530158 «Підтримка інновацій через вдосконалення законодавства у сфері вищої освіти України», що фінансується Європейським Союзом.

У ході семінару будуть представлені як власне європейський досвід, так і українські реалії, досвід успішних університетських стартапів. Особливий інтерес становлять доповіді про інноваційну екосистему шведських університетів (Університет Лунду), науково орієнтоване підприємництво (Політехнічний інститут Порту), технологічні парки Польщі (Гданський технологічний університет) та нові форми підтримки інновацій в університетах (Університет Ковентрі).

Семінар відбудеться в аудиторії 7101 корпусу кафедри нафтогазового обладнання за адресою: вул. Карпатська, 15, м. Івано-Франківськ.

Контактна особа: Максим Олегович Карпаш, д.тех.н., директор Науково-дослідного інституту нафтогазової енергетики і екології, Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу, тел. +380(3422)42002, факс. +380(3422)40089, моб. +380673420128.

Актуальними для вітчизняних навчальних закладів є доповіді різноманітного спрямування українських партнерів проекту: Національної металургійної академії України, Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, Національного університету «Одеська юридична академія», Севастопольського національного технічного університету, Донецького національного університету економіки і торгівлі ім. М. Туган-Барановського, ТОВ «Нафтогазовий науково-технологічний парк» і ГО «Фонд «Севастополь». Усі українські університети-партнери проекту будуть представлені делегаціями на чолі з проректорами.

Загальною метою проекту є забезпечення здатності університетів України створювати та подавати на ринок інновації з високою науковою та комерційною цінністю. Для цього в рамках проекту вже виконано аналіз кращих європейських практик в сфері комерціалізації університетських інновацій. В майбутньому планується реалізувати новітній методологічний підхід до навчання випускників з метою активізації взаємозв’язків освіти, науки та промисловості, розробити рекомендації щодо покращення законодавчої бази для комерціалізації інновацій тощо.

Довідково: Проект «Підтримка інновацій через вдосконалення законодавства у сфері вищої освіти України» 530158-TEMPUS-1-2012-1-SE-TEMPUS-SMHES, реалізується консорціумом університетів на чолі з Університетом Лунду (Швеція), до складу якого входять ще 3 університети з Польщі, Великобританії, Португалії та 5 українських вищих навчальних закладів, Міністерство освіти і науки України та 3 неакадемічні українські партнери (детальніша інформація на сайті проекту www.spinoff-ua.eu).

 

Пошук на порталі

ІЛІР

ILIDlogo-w165

Інститут Лідерства, Інновацій та Розвитку

Посилання

hair style model