Національний Темпус / Еразмус+ 
офіс в Україні

Регіональний семінар «Використання європейського досвіду з удосконалення студентської інноваційної та підприємницької діяльності у ВНЗ Україні» в Харкові

Європейський Союз виділяє 1 млн. євро Україні для підтримки на національному рівні студентських IT інновацій та підприємництва протягом трьох років. Ця підтримка забезпечується за рахунок структурних заходів в рамках проекту TEMPUS «National Education Framework for Enhancing IT Students Innovation and Entrepreneurship».

Основними цілями цього проекту є стимулювання синергії між навчальними програмами, науково-дослідницькими роботами та бізнес - інноваціями.

23 травня 2014 року в рамках темпус проекту «National Education Framework for Enhancing IT Students’ Innovation and Entrepreneurship» відбувся «Regional Seminar on IT Students’ Innovation and Entrepreneurship» на базі Харківського національного університету радіоелектроніки.

Семінар відвідали керівники та координатори підрозділів, викладачі ВНЗ, що працюють із студентами у галузі ІТ, студенти харківських Вузів, представники та керівники ІТ-компаній: Infostroy, GlobalLogic, EpamSystems, DCT, Zfort Group, Miratech, NixSolutions, AntaraSoft.

На семінарі у першій частині під назвою «Трек з інноваційної та підприємницької діяльності ІТ-студентів» було представлено такі доповіді:

1. «Знання та досвід ІТ-студентів в сфері інновацій та підприємства» доповідачем Зоєю Дудар, проф., зав. каф. ПІ;

2. «Новий стандарт Software Engіneering» доповідачем Ольгою Ворочек, доц. каф. ПІ;

3. «Універсальна структурна модель організації інноваційної та підприємницької діяльності ІТ-студентів» доповідачем Віктором Кауком, доц. каф. ПІ;

4. «Структурна модель, що враховує специфіку регіону» доповідачем Тетяною Шатовською, доц. каф. ПІ;

5. «Роль наукового парку в інноваційній діяльності студентів» доповідачем Ілоною Ревенчук, доц. каф. ПІ;

6. «Український конкурс інноваційних студентських проектів та ідей «І Всеукраїнський форум студентських інновацій». Інноваційний Форум» доповідачем Віктором Кауком, доц. каф. ПІ.

В другій частині під назвою «Трек компаній» відбулося обговорення досвіду взаємодії ІТ – компаній та університетів щодо створення сумісних проектів, які направлені на підвищення творчості студентів. Запропоновано ідеї для нових сумісних проектів.

Також представник компанії «Sigma Ukraine» доповідав про досвід співпраці компанії «Sigma Ukraine» із студентами ХНУРЕ зі створення інноваційних продуктів для міжнародної компанії IKEA.

Під час семінару учасники мали можливість:

• Відвідати презентацію щодо нового стандарту освіти магістрів «Software Engineering»;

• Ознайомитись з сучасним станом справ з підготовки інноваторів;

• Ознайомитись з новими моделями взаємодії в галузі інноваційного розвитку Університетів, Підприємств та інших зацікавлених сторін;

• Отримати можливість прийняти участь у заходах з інтенсифікації інноваційної діяльності студентів у 2015 року.

Отже результати цього семінару актуальні для ВНЗ України.

Контакти

Генеральний менеджер проекту: доктор Аріаніт Курті, доцент Ліннеус Університету, е-mail: arianit.kurti@lnu.se, телефон +46 (0) 470-70 83 75.

Координатор проекту в Україні: к.т.н Тетяна Шатовська, доцент Харківського національного університету радіоелектроніки, e-mail: shatovska@gmail.com, телефон +380577021646.

Основні відомості

Теmpus є програмою Європейського Союзу, яка підтримує модернізацію вищої освіти в країнах-партнерах Східної Європи, Центральної Азії, Західних Балкан та Середземномор'я головним чином у рамках проектів співпраці університетів.

http://tempus.nung.edu.ua/

 

Пошук на порталі

ІЛІР

ILIDlogo-w165

Інститут Лідерства, Інновацій та Розвитку

Посилання

hair style model