Національний Темпус / Еразмус+ 
офіс в Україні

Формування кваліфікаційних мереж за спеціальністю “Метеорологія”

В період з 30 вересня по 3 жовтня в Севастополі та Ялті проходить заключна робоча зустріч освітнього проекту Європейської Комісії TEMPUS «Формування кваліфікаційних мереж за спеціальністю “Метеорологія”» (скорочена назва - QualiМet). Подія присвячена успішному завершенню проектної діяльності консорціуму у проекті та затвердженню стратегічного плану взаємодій на пост-проектний період, спрямованого на забезпечення стійкості результатів програми та їх поширення, а також розповсюдження конструктивного досвіду партнерів у консорціумі та за його межами.

Головним завданням проекту QualiМet було розробити галузеву рамку кваліфікації та взаємоузгоджені критерії та засоби діагностики компетентностей фахівців за спеціальністю «Метеорологія» з урахуванням високих вимог в метеорології, встановлених Всесвітньою Метеорологічною організацією і найкращої міжнародної практики. У проекті приймають участь 12 освітніх закладів та організацій, зокрема, університет Гельсінкі, Фінляндія (координатор проекту), університет Копенгагену (Данія), університет Тарту (Естонія), Російський державний гідро метеорологічний університет (м. Санкт-Петербург), Московський державний університет ім. М.В. Ломоносова, Тверський державний університет (Російська Федерація), Одеський державний екологічний університет, Таврійський національний університет ім. В.І. Вернадського (Україна) та ін.

В ході проекту QualiMet консорціумом було виконано наступні завдання:

1. розробка стандартів зі знань, навичок і компетенцій для усіх кваліфікацій (включаючи рівень доктора філософії), що необхідні для усіх можливих метеорологічнихспеціалізацій, на які може здійснюватися набір; 2. розробка взаємно визнаних критеріїв, методів і інструментів для оцінки відповідності розробленим стандартам (забезпечення якості); 3. створення мережі міжнародних Центрів передового досвіду як первинного розробникатипових освітніх програм і методів викладання, як в традиційному, так і дистанційному вигляді, що сприяє досягненню розроблених стандартів зі знань, навичок і компетенцій; 4. створення системи взаємного міжнародного визнання і присудження кваліфікацій з метеорології, на основі розроблених процедур.

Результати даної програми представлені на сайті http://www.qualimet.osenu.org.ua/ та http://qualimet.crimea.edu/

Окрім того, презентація діяльності консорціуму проекту в пост-проектний період відбудеться на виставці «Освіта та кар’єра 2013» 14-16 листопада у місті Києві.

Прес-служба ОДЕКУ

 

Пошук на порталі

ІЛІР

ILIDlogo-w165

Інститут Лідерства, Інновацій та Розвитку

Посилання

hair style model